What is meta? ×
Meta Stack Exchange is where users like you discuss bugs, features, and support issues that affect the software powering all 130 Stack Exchange communities.

I recently (yesterday) started to really use the custom filter feature on stackexchange.com.

Today I remarked that the newest view shows some questions (in particular now The use of cribs), which are not on the activity view.

This question was created "7 hours ago", which also should count as activity 7 hours ago, I think. The activity view shows questions with activity up to "yesterday" (24 or 25 hours ago, I think), but not this page. Why?

This interferes with my goal of using this page as my daily start page, showing me the important changes where I may want to look/vote/answer.


Edit: It looks like the default view of the [Questions] tab of the individual sites already works like this, showing both active and new questions. (Although the "active" subtab seems to be the selected tab in the default view, this "active" subtab shows only questions with changes, no new ones. This seems quite strange.)

But this question is about the filtered view on stackexchange.com, where there is no such "both new and active questions" view for the filters. Please either include the new questions in the active ones, or add a new view showing both new and active ones.

share|improve this question

2 Answers 2

up vote 7 down vote accepted

This is fixed now.

Our service responsible for aggregating question data for consumption by filters wasn't correctly aggregating "activity date" for new questions.

Prior to this fix, questions wouldn't have shown up in filters sorted by activity unless they received a comment, answer, or edit. Fortunately, questions typically receive comments/answers/edits pretty quickly, which is the only reason this bug's effects weren't more severe.

share|improve this answer
    
I can confirm that it works now (i.e. there are questions showing up without comments/answers/...). Thanks! –  Paŭlo Ebermann Aug 10 '11 at 19:23

From what I saw, only questions that have been edited or received new answers appear in the activity view. (Also any answer edited, accepted etc..)

This lead me to believe this is "by design" behavior which means that questions won't appear in that view until something happened in them.

By the way, same applies to the activity view in main SO site.

share|improve this answer
    
So, I have to edit my new question once for users to see it? I don't think this is a good design. –  Paŭlo Ebermann Aug 10 '11 at 12:33
    
The "active" View is not the default, people will see it in the main Questions tab and those who visit just for "active" view should expect to see only questions with changes. The tooltip also says "Questions that have recent activity". –  Shadow Wizard Aug 10 '11 at 13:15
    
I think that asking a question is as much activity as editing or answering one. (I only want the new question to be listed between other changes of a similar age.) –  Paŭlo Ebermann Aug 10 '11 at 13:19
    
So this is feature request.. but I doubt if many members will agree with you. I'm happy with the current design - to see all questions, just see the Questions tab. :) –  Shadow Wizard Aug 10 '11 at 13:24
    
There is no "Questions" tab for the filter view on stackexchange.com. I don't want to see all questions, I just want to see both new and "active" questions (of my selected tags) together. –  Paŭlo Ebermann Aug 10 '11 at 13:31
    
Fair enough.. please remove the "bug" tag though. :) –  Shadow Wizard Aug 10 '11 at 13:43
    
@Shadow: No, the activity view on the main SO site includes new questions without any answers, edits, comments or upvotes. And I would be very unhappy if this would ever change! That would be a clear bug from my point of view. –  Hendrik Vogt Aug 10 '11 at 14:25
    
@Shadow: I'll wait until I get word of someone official to decide if this is a bug or "by design". –  Paŭlo Ebermann Aug 10 '11 at 14:46
2  
@Paulo This is a bug -- we'll deploy a fix tonight. –  Emmett Aug 10 '11 at 17:22
    
@Emmett: thanks! –  Paŭlo Ebermann Aug 10 '11 at 17:46
    
Actually, we just deployed (a little sooner than expected), so this is fixed now. –  Emmett Aug 10 '11 at 18:25

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .