Meta Stack Exchange is where users like you discuss bugs, features, and support issues that affect the software powering all 157 Stack Exchange communities.

What is meta?
Here's how it works:
  1. Any Stack Exchange user can ask a question
  2. The community provides support, votes on ideas, and reports bugs
  3. Your voice helps shape the way Stack Exchange operates

I've been participating in SE for a while -- particularly in beta sites. I have an account on three and I checked my account page today. I did a double take upon seeing no distinguishing white letter on any of the favicon's for the beta sites as there always have been. Were they recently removed or did I just find the bug of the day?

Accounts section

It's also missing from the Stack Exchange Dropdown:

Stack Exchange Dropdown

All the icons link to a single icon rather than site-specific icons:

The Icon, Dun Dun Dun

share|improve this question
1  
Repro in Chrome latest stable. "Favicon.ico" does work on these sites, but they don't show up right in the profile images – Ben Brocka Aug 3 '12 at 18:05
    
@BenBrocka So it is a bug? – American Luke Aug 3 '12 at 18:08
    
Must be, I doubt they'd remove the only visible trace of site branding, and if they did they wouldn't only do it in one place; best I can tell these work everywhere but on the profile page. – Ben Brocka Aug 3 '12 at 18:09
    
It seems every beta site on the network was just graduated. Congratulations to all! – Mechanical snail Aug 6 '12 at 5:32
    
Seems fine to me now.. Luke you still see this problem? – Shadow Wizard Aug 6 '12 at 6:22
1  
@ShaWizDowArd are you looking at the icons in the profile? They're still bugged for me in Firefox and Chrome – Ben Brocka Aug 6 '12 at 11:28
    
@Ben good catch, lol.. from quick look with the dev tools it appears like innocent mistake - they are using the generic blank icon cdn.sstatic.net/beta/img/favicon.ico for all beta sites instead of the proper icon e.g. cdn.sstatic.net/music/img/favicon.ico – Shadow Wizard Aug 6 '12 at 11:42
    
@BenBrocka How long does it usually take these type of things to be fixed? – American Luke Aug 6 '12 at 21:26
    
Depends who sees it/who has to fix it. If Jin (SE's designer) has to fix it, it might be a while, I think he's crazy busy at the moment. Don't think he'd need to be involved though, the icons are probably just pulling the wrong files or something – Ben Brocka Aug 6 '12 at 21:32
up vote 5 down vote accepted

Oops. I centralized all the code where we decide where to pull a favicon from with a few benefits:

  • Less of that same. damn. code. everywhere.
  • Every reference is now the CDN instead of site.com/favicon.ico (which ended up being a 302 to the CDN anyway)
  • Every reference being the CDN is the same as the in-page <link rel="shortcut icon"> element, which means you already have that file for the sites you frequent.

However, beta sites are a tad bit different, they share images so pulling the favicon.ico Url from that path as a base was incorrect...it should be the site's root content path and the img/favicon.ico beneath that. This will be corrected in the next build rolling out right now.

share|improve this answer
    
Looks like this is the same bug, in a different place? – Shadow Wizard Apr 3 '14 at 22:43

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .