What is meta? ×
Meta Stack Exchange is where users like you discuss bugs, features, and support issues that affect the software powering all 127 Stack Exchange communities.

When someone flags a message in chat all 10k+ users in chat get a little blue bubble to vote on. It shows up in the upper left hand corner of your gravatar (which is in the bottom left of the page).

When someone flags a message and it shows up, if I wait for a second to click on it, and then click on it, and it has already been handled, it shows the message

"There are no flags to display."

In the past, after showing this message, the blue (1) would disappear. However, lately it has not been going away and requires a page refresh in order to remove. Can this be fixed?

This issue is addressed here: Chat prompts me to act on flagged messages, but there are no flagged messages to display from September 12th 2012. But since it is still occurring 10 months later, I believe the cause is different.

Image to illustrate

share|improve this question
5  
I have noticed this too. I'm running Opera. –  Kendall Frey Jul 24 '13 at 18:38
1  
I have observed this using chrome v28 –  Travis J Jul 24 '13 at 18:41
    
I still see this rarely, though not often enough to bother re-posting. –  Michael Hampton Jul 25 '13 at 5:55
    
I suppose you mean top left, or your image is from something else –  fotanus Aug 1 '13 at 22:45
2  
@fotanus - Both are correct. But just to clarify, The gravatar is at the bottom left of the page. The blue circle is in the top left of the gravatar. I also made an edit to the question so there was no confusion. –  Travis J Aug 1 '13 at 22:50
2  
Happens on Safari too. –  Sterno Aug 7 '13 at 23:09
2  
Just like to add - the blue bubble sticks for way too long after there are no flags. –  Benjamin Gruenbaum Oct 5 '13 at 21:49
1  
I like the bounty text. –  Cole Johnson Oct 6 '13 at 0:18
    
@PeeHaa What what what what what why me? –  balpha Oct 6 '13 at 7:19
1  
I'm tempted to set up some sock-puppet accounts just to up-vote this. –  Jerry Coffin Oct 6 '13 at 7:34
add comment

1 Answer

up vote 17 down vote accepted
+100

Apparently I was chosen to fix this :)

At some point an optimization was made to the chat event processing that broke cache invalidation for the flag counts, and unfortunately this breakage has a pretty good chance to only appear in production.

I've made two changes:

  • I've "worked around" this optimization to ensure the flag count cache is invalidated as appropriate.
  • When you click the blue (1) and the server says there are no flags, we now just remove the blue bubble. So even in the case that an incorrect number is cached, you only have to click once, and then the bubble is gone. I've resisted this change so far because it really hides potential bugs, but there's a point to be made for not annoying users.

Both changes are deployed (the second one needs a JavaScript update).

share|improve this answer
4  
All this for meager 50 rep? I had high hopes for you! :D –  Shadow Wizard Oct 6 '13 at 10:15
    
thaaaaaanks @balpha! –  PeeHaa Oct 12 '13 at 10:18
add comment

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .