What is meta? ×
Meta Stack Exchange is where users like you discuss bugs, features, and support issues that affect the software powering all 128 Stack Exchange communities.

This is a bit of a more unusual bug to report:

enter image description here

The screenshot above is unedited - the black box is rendered by the Stack Exchange application.

Phone: Samsung Galaxy Discover running Android 4.0.4 (ICS)

share|improve this question
1  
I sometimes see this blacked out element when I'm scrolling though answers (galaxy s4) –  Lix Sep 14 '13 at 10:46
7  
It is censored due to a takedown request by the Bacon Lover Organization :P –  nhahtdh Sep 14 '13 at 14:14
    
What version of the app is this happening in? –  balpha Sep 16 '13 at 12:49
    
@balpha: This is happening for me in v0.1.36. –  uɐɯsO uɐɥʇɐN Sep 18 '13 at 20:19
    
@NathanOsman has this been an issue recently. We have made a lot of changes around rendering. –  Geoff Dalgas Oct 10 '13 at 17:47
    
@GeoffDalgas: As of v0.1.49, I still see this issue. (Here's what this question looks like.) –  uɐɯsO uɐɥʇɐN Oct 11 '13 at 1:18
    
@GeoffDalgas Same issue on my HTC Sensation XL running Android 4.0.3. Stack Exchange app v. 0.1.77. Once in a while it shows a question/answer correctly, but most of the time it does not. –  MAV Dec 23 '13 at 21:11
    
I cannot confirm this bug in 1.0.3. –  rekire Jan 29 at 6:38
3  
This happens to me as well on HTC Desire C, app version 1.0.3 -- I can't see a single question or answer on any SE site. –  Marek Jan 29 at 13:03
1  
I have thus same problem using v1.0.3 on a Motorola Razr XT 910 Android version 4.0.4 It renders the app completely useless unfortunately –  Chris Mueller Jan 29 at 17:06
    
I've got this bug on an Acer Iconia A200, running 1.0.3 of SE app, Android version 4.0.3. Seems to work fine on a Droid 4, running 1.0.3, Android version 4.1.2 –  Michael Kohne Jan 29 at 17:41
    
Still present in 1.0.5 of the app. –  Michael Kohne Jan 30 at 13:32
    
my sprint lg mach that has this problem 100% of the time is running android 4.0.4 as well. there seems to be a pattern to the android versions affected. –  Jessica Brown Jan 30 at 16:44
    
Just to give folks an update, I'm still looking into this. I haven't been able to see it on a 4.0.3 or 4.0.4 emulator so we're looking into setting up a device lab to test this out from. –  Kasra Rahjerdi Jan 30 at 17:03
1  
@Giorgi None, we're using WebViews directly. We can't use bypass because we need to do client-side prettifying of code blocks (and soon LaTeX) –  Kasra Rahjerdi Jan 30 at 18:15

2 Answers 2

Update: 1.0.6 is now out.

Good news everyone!

This has been fixed as of version 1.0.6 which should be hitting the Play Store within the next 6-8 hours.

Technical description follows for those inclined to read it.

Some backstory first: During our alpha we noticed that scrolling quickly through answers led to a flickering black box each time the contents of the answer were displayed. In our testing we learned that this was only happening on GPU accelerated devices. When we looked into it, it ended up being a bug with how the GPU acceleration handles WebViews which have a completely transparent background so we simply set the background on those views to be 1% opaque if the phone had hardware acceleration.

Well, it turns out that in 4.0.x there is a bug when you try to use transparent WebViews. I learned this by attempting to take a screenshot of the application running on a Samsung Galaxy Discover and seeing that the contents of the question (which was a big black box on my phone) was actually transparent on the screenshot.

As of version 1.0.6 we don't do our black-flickering hack on devices that are running below version 4.1 of the OS.

share|improve this answer
    
Awesome, hope it's the end of the Black Box saga. :) –  Shadow Wizard Jan 31 at 20:56
1  
@ShadowWizard I think that's the fastest time between answer to bounty awarding that I've ever seen. –  Kasra Rahjerdi Jan 31 at 20:57
    
Lol, just a stroke of luck as you posted while I was browsing... all credit goes to the marvellous real time notification system! :D –  Shadow Wizard Jan 31 at 21:01
1  
this update fixes the issue for me. good work. –  Jessica Brown Feb 3 at 21:35
    
Black box appears again in StackExchange 1.0.40 in Android 4.0.3 Galaxy Note N-5100. But after a crash, the black box disappear. I wish someone can explain this. –  johnkarka Jun 18 at 3:44

I'm using v. 0.1.55 on a Pantech Element.

I see all question and answer text as a black box. Quotes have a white background, so look like I'd expect text to look. Links show as bright underlined blue on a black background. Comments and Title are normal.

share|improve this answer
    
I have thus same problem using v1.0.3 on a Motorola Razr XT 910 Android version 4.0.4 It renders the app completely useless unfortunately –  Chris Mueller Jan 29 at 17:05

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .