9

Why can I not add a comment on Meta Ask Patents to, e.g., Question 47 although I have the "comment everywhere" privilege (only 1 rep. needed)?

First, I was hesitant to raise this question as I found quite a lot of similar questions asking for help on commenting. It turned out that the reason for these questions often was too low a reputation to comment.

So I first raised the question on the meta site of "Ask Patents" to make sure that it is not a problem with my low reputation. Indeed, I received an answer from a user with over 5000 reps. who could not comment, either. That indicates that it is not a problem with reputation.

Thus I placed this question here because it may be a feature of the stack exchange engine or another policy barring me and some other users from commenting. I might also be a bug :-)

Details:

  • On (Meta) Ask Patents, the threshold for the "comment everywhere" privilege is set to 1, see the list of privileges of that site.
  • The "add comment" link is missing not only on the question but also on answers from other users.
  • The "add comment" link appears on my own answer.
  • The "edit" link is greyed out and its tooltip says "Suggested edits are not allowed on non-tag-wiki posts on meta sites."
  • Screenshot how I see the "question 47" page: enter image description here
  • What error do you receive when trying to comment? – hjpotter92 Nov 19 '13 at 11:54
  • 1
    @hjpotter92, no error message appears, the "add comment" link is absent. I will update my questions to reflect this. – Daniel K. Nov 19 '13 at 11:56
  • 1
    @mehow You linked to the meta privileges page, which is empty (there's no rep on per site Metas, thus no rep-tied privileges). The main site privileges page for Ask Patents claims "comment everywhere" is awarded at 1 rep. – yannis Nov 19 '13 at 11:56
  • @mehow You're looking for this – hjpotter92 Nov 19 '13 at 11:57
  • youre guys are right – user221081 Nov 19 '13 at 11:58
  • I see the "add comment" links on Ask Patents (and Meta AP), and I successfully posted a comment on your Meta question there. When did you last try commenting? Perhaps this has been fixed in the couple of days since you posted on Meta AP? – yannis Nov 19 '13 at 12:02
  • 3
    I was able to reproduce with account having 1 rep. @Yannis you start with 101 rep thus you can't repro. Most likely the meta site thinks 50 rep are required, hence not showing "add comment". That's a bug. – Shadow The Curly Braced Wizard Nov 19 '13 at 12:22
  • By the way this appears to be specific to Meta Ask Patents, other per-site metas require 50 rep as far as I could see. – Shadow The Curly Braced Wizard Nov 19 '13 at 12:24
  • @ShaWizDowArd There's a 5K user there claiming he couldn't comment either. meta.patents.stackexchange.com/a/194/82 – yannis Nov 19 '13 at 12:29
  • @Yannis well, with this account (101 rep there) I can comment just fine so guess only users with certain rep range can see the "add comment" link. On the other hand, with the 1 rep account I couldn't comment on any question, so it's not specific to question #47. – Shadow The Curly Braced Wizard Nov 19 '13 at 12:34
  • I've got the same issue on stackoverflow – frlan Nov 22 '13 at 10:22
  • Can you still reproduce this issue? – hichris123 Aug 9 '14 at 23:16
  • @hichris123 Now I see an "add a comment" link on the question and every answer. However, when I click it, a tooltip says that I need 50 reps to comment. Currently I have 38 at Meta AP. Basically, the behaviour is unchanged: I cannot comment on questions and answers over there. – Daniel K. Nov 8 '14 at 0:29
  • @Sklivvz See above ^. – hichris123 Nov 8 '14 at 0:50
1

The short, but unsatisfactory, answer is that at the moment it requires 1 rep to comment on main, but 50 rep to comment on meta.

I'm investigating further and will update this answer later.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .