12

I have deleted all my Stack Exchange profiles recently through support. They have deleted them all and all my user profiles in various SE sites have disappeared as expected. Now, I wanted to start over again and register from scratch, the problem here is Stack Exchange still recognizes me and still gives me the 100 free rep (sometimes). The first profile I created was on Stack Overflow and it was OK, then whenever I register it recognizes me as an old user and gives me a 100 free rep (while I do not have any actual rep on any site), for example here on Meta and on Super User.

Ooh yea, what's even worse, my old user's chat messages are now mine! So the chat user is not deleted and my new user is basically the old user..

Ooh yea again, An old question which was posted more than a year ago is associated with my NEW user profile in SU now! I thought when I delete my profile all my questions are de-associated from my profile. What's the story?

Why do all the Stack Exchange sites still recognize me? is this an expected behavior?

20
  • So you did not delete your original SO account? Commented Jan 21, 2014 at 9:28
  • 1
    You sure you're using different email and OpenID provider? Commented Jan 21, 2014 at 9:32
  • The fact that you are getting the association bonus and you don't have an account with 200 rep means that there is some tie to your original SE account (which would be the parent account of all of your individual accounts and ties all of your individual accounts together). The Stack Exchange profile probably isn't deleted immediately when all of the accounts are delete, so if you used the same OpenID provider and same email, you new accounts just got reassociated with your original SE profile Commented Jan 21, 2014 at 10:09
  • @psubsee2003 so can you explain why my SO accound didn't get the bonus? Commented Jan 21, 2014 at 10:35
  • @MIH most likely timing. It should get it by tomorrow when the scripts run. Commented Jan 21, 2014 at 10:39
  • @psubsee2003 check my last update to the question, an old question is associated with my profile again! Commented Jan 21, 2014 at 10:40
  • @MIH No idea (which is why I didn't leave an answer). Somehow your old account is reassociating itself with your new account. I'd guess it was because you probably used the same credentials and some automated script is reassembling your old account. Commented Jan 21, 2014 at 10:55
  • @MIH in case you missed my last comment, are you using different email and OpenID provider? If the same it explain this all. Commented Jan 21, 2014 at 11:08
  • @ShadowWizard to be honest I am not sure, I used my facebook account before, now I am using google. I also think I have linked google before.. not really sure. Commented Jan 21, 2014 at 11:09
  • @MIH so if you linked it before it means you're still recognized. To start from scratch, create yourself new email account, register new Stack Exchange OpenID account associated with that email, and you should be safe. Commented Jan 21, 2014 at 11:10
  • @ShadowWizard so I can assume that this is an expected behavior? Commented Jan 21, 2014 at 11:14
  • @MIH as far as I know yes it is by design. Commented Jan 21, 2014 at 11:24
  • 4
    This is .. strange, we're looking into it.
    – user50049
    Commented Jan 21, 2014 at 12:27
  • 3
    All of these issues are addressed in the FAQ How can I delete my account? now: association bonus rights are retained even though one removes their profile on all sites unless it was through a data request (which didn't exist at the time), the question on SU was re-associated to the new account since it was migrated from Security to SU and the system provision to re-associate migrated posts if a then-unregistered user later registers kicked in, and chat profiles wouldn't be erased on user deletion at the time. Commented Feb 23, 2023 at 9:26
  • 1
    Does this answer your question? Association bonus is still awarded if accounts are deleted, meta.stackexchange.com/a/303118/282094
    – Rob
    Commented Feb 23, 2023 at 17:31

1 Answer 1

5

This is a bit of a fluke, and I've taken care of it. The SU question was migrated from another site over to SU. When you re-joined the site using the same credentials, it was reassociated with you. Remember, to the system - it looked just like someone had a question migrated to the site and subsequently signed up - I'm not certain we can prevent it from doing this in all cases where deletion was involved.

I've disassociated it completely, it won't come back. Regarding chat, contact us and we'll get it sorted out, but I'll probably need to involve a chat dev, so it'd be handy to have a ticket open for it.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .