8

Upon clicking on SE icon, blue (starting) screen appears and then I am back to home screen, SE app simply won't start. This kind of behaviour never happened before (on any other app).

I tried to remove it from "task manager", reinstalling and logging back in; neither did work.

In Settings -> Stack Exchange -> Notices I found a log message:

FILE DOESN'T EXIST, WILL CREATE: users/dev/buildagent/work/{id}/pods/target support files/pods/pods-ack...plist

  • App Version: 1.4.0
  • Device: iPhone7,2
  • OS Version: Version 9.1 (Build 13B143)

TLDR: app starts when cellphone has no internet access.

I just noticed when I am on 3G (cellular internet) it crashes ASAP, but when I am on wifi that has no internet (for LAN etc.) app starts normally but no new content, when I turn off WiFi and iPhone switches to cellular; app crashes.

Note: I turn off WiFi using control center - so I never leave the app.

Another thing, when I force iPhone to use EDGE (slowest possible internet) app starts, and crashes after 5 seconds or so. I assume when app downloads some data from server.


Known workaround (works for me too)

I found a workaround: turn on Airplane Mode, launch the app, then turn Airplane Mode off. – NobodyNada

  • 2
    Same thing started happening to me today. Tried to delete and reinstall - no difference. iPhone 6, 64G, iOS 8.3 . What's going on? – Floris Dec 8 '15 at 3:43
  • As of this afternoon, I have the same issue. Crash log: pastebin.com/Jw8bghuQ – NobodyNada - Reinstate Monica Dec 8 '15 at 3:46
  • The app works on my end. Are you using the beta or not? – Patrick Hofman Dec 8 '15 at 7:02
  • I'm getting the same behaviour with the same messages in Settings. No recent update in the App Store list, so not sure what caused it to start. iPhone 6S on iOS 9.1. After app reinstall it stays up long enough to log in, then crashes on the SE home screen. – jonrsharpe Dec 8 '15 at 8:01
  • @PatrickHofman I don't even know where to turn on "beta" version, there is no such option in Settings... – Kyslik Dec 8 '15 at 8:32
  • Never mind then. Then you are on the official release. The beta works fine. – Patrick Hofman Dec 8 '15 at 8:35
  • Btw, the "FILE DOESN'T EXIST, WILL CREATE" is a known bug and doesn't affect the application. – Patrick Hofman Dec 8 '15 at 9:33
  • @PatricHofman Good to know, I just posted whatever I could find. Funny: notifications work fine but have to reply using browser. – Kyslik Dec 8 '15 at 9:35
  • 2
    I got the same problem today. I'm pretty frustrated because I use this app A LOT and the crash is nuts. My account is linked to facebook so I don't know if that's causing the problem. – Alejandro Dec 8 '15 at 11:37
  • @Ale My account isn't Facebook and I still have the problem. – NobodyNada - Reinstate Monica Dec 8 '15 at 16:06
  • Hope they fix it soon. – Alejandro Dec 8 '15 at 16:08
  • 1
    I found a workaround: turn on Airplane Mode, launch the app, then turn Airplane Mode off. – NobodyNada - Reinstate Monica Dec 8 '15 at 16:10
  • I just noticed that one of my other apps has the same problem. Maybe it's a bug in iOS? – NobodyNada - Reinstate Monica Dec 8 '15 at 16:13
  • This was happening to me on beta a week ago. I ignored it for a day, then installed the latest beta and the problem went away. Hopefully this didn't make it into the app store version... – Adam Davis 'ze-zir-zem' Dec 8 '15 at 16:35
  • @AdamDavis I'm running the App Store version... – NobodyNada - Reinstate Monica Dec 8 '15 at 17:17
6

This is fixed. There was a bug in the API that was causing certain achievements to have a null link property, breaking an API contract. This caused a hashing function that depends on the link URL being non-null to fail, crashing the app.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .