I was just asking a question on Gardening SE and suddenly my user name there is a25bedc5-3d09-41b8-82fb-ea6c353d75aand my picture is replaced by a Gravatar. My location is also left blank.

Here's a link to my profile there.

Curiously, my profiles on all other sites are fine.

I don't have a separate login for SE, I log in using my Google account. Nobody other than me has access to my Google account. I use two step authentication and I can see on "recent devices" in Google that no one but me has accessed my Google account. I only access SE from home, and nobody other than me has used my devices.

I tried to edit my Gardening SE profile back to the way I want it to be and I got the following message:

Oops! There was a problem updating your profile: Display name may only be changed once every 30 days; you may change again on Jun 20 at 10:49

I'm assuming this is because I changed the "about me" on all SE sites two days ago.

I never edit my profiles individually. I always apply changes to all sites, using the same profile on all sites.

I have certainly not made such strange (or any) edits to my profile on Gardening SE.

Why did this happen, and how can I get my proper user name and picture back on Gardening SE? Do I really have to wait for a whole month? I want to use the site, and I want them to recognize me as the user they know. I don't want to wait a whole month.

Update: The Gardening SE moderator Niall C. helped me out, and he offered the following potentially relevant information:

I changed your display name on Gardening & Landscaping back to "Fiksdal". Your profile history shows that your profile image (from your headshot on imgur.com to a gravatar), email, about me also changed at the same time as your display name on May 21. It also shows that I changed your profile image to a different gravatar when I changed your display name just now... weird! – Niall C. 1 hour ago

  • 1
    Try editing your profile on a different site, then select "Save and copy changes to all..." when you're done. – ArtOfCode May 22 '16 at 12:53
  • 1
    The bug affects many users all over the network: google.co.uk/… – Shadow Wizard May 22 '16 at 13:10
  • 1
    ...and it looks like this bug has become worse. – Shadow Wizard May 22 '16 at 13:11
  • @ShadowWizard Any possible solution? – Revetahw May 22 '16 at 13:47
  • @Fiksdal real fix can only come from SE developers, I've pinged one in chat and got a reply: chat.meta.stackexchange.com/transcript/message/4932157#4932157 – Shadow Wizard May 22 '16 at 13:49
  • @ShadowWizard Cool, thanks. How about editing my profile once? Could a mod help me override the once a month thing? – Revetahw May 22 '16 at 13:51
  • @Fiksdal is you change something in your profile here (e.g. adding something minor to About Me) then save to all profiles, what happens? – Shadow Wizard May 22 '16 at 13:54
  • Anyway, moderator can indeed manually change your name, you can contact a site moderator in chat and ask for such a name change. (e.g. "@NiallC. can you please change my display name to...") :) – Shadow Wizard May 22 '16 at 13:55
  • @ShadowWizard I tried changing the "About me" here on meta and applying it on all sites. The "About me" was changed on Gardening, but unfortunately the user name and Gravatar remained. Maybe if I add a space at the end of my user name, and apply it on all sites? – Revetahw May 22 '16 at 14:46
  • @ArtOfCode See my previous comment. – Revetahw May 22 '16 at 14:47
  • Looks like the system is smart enough to not let you bypass the 30 days rule, so I'm afraid pinging a moderator in chat is your only option. (even when the bug will be fixed, I highly doubt it will be "retroactive" since many users might have changed the name already) – Shadow Wizard May 22 '16 at 14:47
  • 1
    @Adam this just happened to another user, any update? – Shadow Wizard Jun 1 '16 at 13:44
  • 2
    @Adam and yet another, any updates? – Shadow Wizard Jul 8 '16 at 9:06
  • 3
    @ShadowWizard Digging... – Adam Lear Jul 8 '16 at 15:44
  • 2
    @AdamLear I've got the same issue, but I did not change anything on my profile after registration on the site where it happened, so that does not seem to be the issue for me. profile page . The strangest thing: my username is excatly the same, except I've got an e behind it: a25bedc5-3d09-41b8-82fb-ea6c353d75ae – Randy Jul 11 '16 at 8:08
up vote 8 down vote accepted

Turns out we were doing things ever so slightly out of order when creating users from the mobile app.

When we create a user object, we use a25bedc5-3d09-41b8-82fb-ea6c353d75ae string as the initial name and it is later corrected to a display name we infer from the credential provider (e.g. Google), the sign up form, or if all else fails, the user id we're assigning to the user.

This was all fine and dandy until we refactored another method that created... well... I'm sure you can guess:

CreateAllTheThingsThisPersonNeeds

AccountSiteProfile creation is the thing that would persist the fake display name before it got corrected on the User.

The issue should be fixed now. And not to worry, we put a safeguard in place so that we're notified if this sort of thing ever happens again:

WTF?! exception

  • 2
    You really have a method called CreateAllTheThingsThisPersonNeeds in the actual code? Really? :D – Shadow Wizard Jul 29 '16 at 18:03
  • 2
    @ShadowWizard Yep. To be fair, it's not actually all the things, but CreateSomeOfTheThingsThisPersonNeeds is even sillier. – Adam Lear Jul 29 '16 at 18:35
  • Just got a fresh example of this bug created today. An existing user elsewhere, but just created an RPG.se account. (Note I've already reset the name to userxxxx.) Here's a chance to confirm that the new exception is properly catching and logging these. :) – SevenSidedDie Aug 3 '16 at 17:14
  • I think I've came across this bug too. – haggai_e Sep 1 '16 at 9:11
  • 2
    @haggai_e Sorry about that. Should be all fixed now. (A profile edit clears it right up now. :)) – Adam Lear Sep 6 '16 at 17:51
  • @AdamLear Thank you for fixing this. – Alex Sep 13 '16 at 5:03
  • It appears to have happened again: meta.astronomy.stackexchange.com/questions/401/… – chirlu Jan 1 '17 at 17:14
  • @Adam here too. Was the fix reverted? – Shadow Wizard Feb 11 '17 at 23:13
  • @ShadowWizard Nope, something else is busted. Fantastic. – Adam Lear Feb 13 '17 at 21:37
  • oh my... so you'll have to dig it up from scratch? Also, should we close the other one as dupe of this? (removing the status-completed in such case?) – Shadow Wizard Feb 13 '17 at 21:58
  • 1
    @Adam bump... it happened to Jason. Any chance to investigate again? – Shadow Wizard Mar 21 '17 at 11:40
  • 1
    @ShadowWizard Yeah, on my list for when I'm on bug duty later this week. Not sure Jason's issue is the same thing, though. – Adam Lear Mar 27 '17 at 15:28
  • @Adam cough "later this week" passed a bit ago... anyway, here is another example - also part of this new bug report (the display name was the GUID, user manually changed it). What's going on? – Shadow Wizard Apr 23 at 7:15
  • @ShadowWizard The new report is a different issue. I don't have a good theory there yet, except that I suspect something's busted in how mobile apps create users. – Adam Lear Apr 23 at 20:10
  • @Adam but it used to be fine for years, and now all those bugs... – Shadow Wizard Apr 23 at 22:33

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .