6

When I go to Tavern on the Meta, the room states that I didn't log in.

enter image description here

When I click "log in", the page merely refreshes, still stating that I didn't log in.

When I try to visit chat.meta.SE, I get this:

A cat is workin on mah problemz

Same thing happens with Low Quality Posts HQ.

What's going on here? Do I have to enter the Tavern with something else than Chrome 51.0.2704.106/Edge 25.10586.0.0 running on Windows 10 x64?

Also, I don't use HTTPS Everywhere or a similar extension forcing sites to use HTTPS.

  • 5
    Can't repro over here – ArtOfCode Jul 17 '16 at 19:34
  • 1
    Can't repro in FireFox / Win10 – rene Jul 17 '16 at 19:58
  • If you're trying to access the chat using https, or using HTTPS Everywhere, or a similar plugin/extension forcing https, it's dupe of meta.stackexchange.com/questions/243419/… – Shadow The Dragon Wizard Jul 17 '16 at 21:02
  • What is your OpenID provider? (e.g. Google, Facebook, Stack Exchange?) – Shadow The Dragon Wizard Jul 17 '16 at 21:11
  • @ShadowWizard Stack Exchange – dorukayhan Jul 17 '16 at 21:16
  • 2
    OK, something broke in your chat profile, I get error trying to view it. SE dev will have to reset your profile, then you should be able to use chat again. – Shadow The Dragon Wizard Jul 17 '16 at 21:19
  • Did you go through account merge at some point, perhaps? (or deleted account that was restored) – Shadow The Dragon Wizard Jul 17 '16 at 21:21
  • @ShadowWizard No. – dorukayhan Jul 17 '16 at 21:22
  • 1
    OK, it gets weirder. Looks like your actual chat profile is this: chat.meta.stackexchange.com/users/328256/dorukayhan but it's not synchronised with this account of yours but rather with a deleted account. All in all, looks like there was a merge, maybe automatic that you weren't even aware of. – Shadow The Dragon Wizard Jul 17 '16 at 21:25
  • @dorukayhan Try again. – Adam Lear Jul 17 '16 at 21:27
  • No merge. Just a self-initiated profile deletion, @ShadowWizard. – Adam Lear Jul 17 '16 at 21:27
  • @AdamLear Yay! It works now! – dorukayhan Jul 17 '16 at 21:28
  • 1
    @Adam I see. I noticed bunch of old bug reports here about this same issue, none of them resolved. Latest of those is about year ago. Any point trying the same method on them? Edit: ignore, none of the chat profiles of those is missing, probably something else. (or it has been resolved by now) – Shadow The Dragon Wizard Jul 17 '16 at 21:30
3

Just to make sure the question doesn't become useless if the comments below it ever get deleted, this is what was going on:

Before achieving the association bonus and being able to make posts on Meta.SE (posting on MSE required 2 reputation back then), I created and deleted my account more than once. This spawned dangling deleted accounts on MSE chat, and one of these deleted accounts became associated with the MSE account I created after (finally) hitting 200 rep on Stack Overflow, thus preventing me from entering any meta chatroom such as Tavern on the Meta and Low Quality Posts HQ.

Any user who deleted his/her MSE account at least once is prone to this weird bug.

  • 5
    FWIW, we're about to fix this. User deletions on Q&A sites will start cleaning up appropriately after themselves in chat... hopefully this week, but failing that next week. (Failing that, in 6-8 weeks. ;)) – Adam Lear Jul 18 '16 at 22:59
  • 1
    @Adam so maybe remove the completed tag here, and put it back (with proper answer) only when this fix is applied? :) – Shadow The Dragon Wizard Jul 19 '16 at 9:47
  • @ShadowWizard No. This specific report is resolved. – Adam Lear Jul 19 '16 at 13:43

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .