17

The New Contributor dialog is masked from where the comment section ends.
Here are some screenshots just to be more clear:

With no comments:

enter image description here

With one comment:

enter image description here

No masking with more comments:

enter image description here

  • 2
    Fwiw, When I hit edit to add the "new-contributor-indicator" tag to the question, that dialog was also cut off. – The forest of Reinstate Monica Aug 30 at 6:19
  • Maybe it is meant this way so we leave more "friendly" comments so we all get to see the whole dialog? – rene Aug 30 at 6:24
  • @rene Lol. What could that comment be then? – Black Thunder Aug 30 at 6:25
  • Back in the days I would be slinging insults at them but under the new Code of Conduct that has become tricky business ... ;) – rene Aug 30 at 6:40
  • @rene Or close the question - that works too ;) The dialog shows up correctly above the "on hold" notice. – Disenchanted Lurker Aug 30 at 8:43
  • @InquisitiveLurker Looks like you misunderstood the bug. The dialog masks below the comment section - where the comments end – Black Thunder Aug 30 at 8:44
  • @BlackThunder Apologies if I was not clear - my comment was meant to imply "don't try reproducing the bug in closed questions; it seems to be only the space below the comment section that does it". It's most likely a z-index issue, so that wasn't a guarantee. – Disenchanted Lurker Aug 30 at 8:51
  • Correction: it's not z-index, it looks like the dialog can't extend outside the <div class="post-layout"> that contains the question, on-hold notice and comments. That's about all I can tell with my mediocre "Inspect element" skills. – Disenchanted Lurker Aug 30 at 9:06
  • 3
    Related post on MSO (similar problem, same root cause): meta.stackoverflow.com/a/389027 – Disenchanted Lurker Aug 31 at 9:07
  • 2
    trying hard to stop myself from editing the title to "The “New Contributor” dialog is masked at last!" – gnat Aug 31 at 17:22
  • Test here now: arduino.stackexchange.com/q/68319/48726 As long as there is one comment – Black Thunder Sep 1 at 10:20
  • 1
    Reproduced on Stack Overflow and Vi.SE as well. Pretty sure it's network-wide. The bug can be forcibly reproduced by deleting the div containing the comments from the developer tools in a browser. – Zoe Sep 1 at 10:50
  • @Olivia I tested it everywhere. This is why I posted here on M.SE – Black Thunder Sep 1 at 10:51
  • 5
4

Fixed by Aaron: Question's first two line and the upvote arrow are clamped

The root cause here was a different change made to temporarily prevent scrolling at small screen sizes. The root cause of the scrolling was the new Share pop-up. With that identified (albeit not yet fixed), the temporary fix can be removed (and a small pile of related bugs completed).

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .