8

As far as I have observed, after posting a question, the post is not publicly visible for like 3-6 mins or maybe less. After that, the question shows up.
However, the question is visible to those who have opened one of the tag tagged in the question (looking at Newest '{tag}' questions) for a long period of time. The question shows up in the queue on clicking 'question with a new activity'. But if we refresh the page, it will be no longer in the queue, unless the page is refreshed in a few seconds after the appearance of the question in the queue. That question will appear in the queue some min later and it'll be publicly visible.

Moreover, I have also felt it happening on my own questions. Whenever I posted a question, I almost don't get any reply and there is no effect on the views, but after a few mins, there is wave of notifications.

What is the reason behind all this? Why does a new question post sometime not show up immediately on posting?

5
  • 9
    Caching. It's always caching.
    – Mark
    Commented Sep 19, 2019 at 19:56
  • Or this bug again: meta.stackexchange.com/q/330833/295232
    – Glorfindel Mod
    Commented Sep 19, 2019 at 19:58
  • I don't have any documentation but I'm under the impression that it's by design that posts will be hidden for the first n minutes unless you're already sitting on the home page and see the "n active questions" banner.
    – Catija
    Commented Sep 19, 2019 at 20:16
  • 2
    @Catija I've seen it range from a few seconds to a couple minutes, so it's probably caching. (It's worth noting that the Questions page is cached significantly less.) Commented Sep 19, 2019 at 20:19
  • 1
    Home page is a bit slow to update as compared to the tab Questions ->Active/newest.
    – anki
    Commented Sep 19, 2019 at 21:20

0

You must log in to answer this question.

Browse other questions tagged .