7

When I edit an answer (mine or somebody else's) with the new Stacks Editor, the answer's Markdown does not appear in the editor. It remains blank:

Enter image description here

Questions don't have this problem (those use the old editor) and it does not matter which mode (Markdown / Rich Text / Markdown + Preview) I'm in. It happens in various browsers, so it's not caused by one of my userscripts.

I'm pretty sure this is a recent bug, as it used to work fine this morning.

12
  • Looks like userscript going rogue, I've never seen such editor, so something on your side is messing with SE editor, big time. Commented Oct 24, 2022 at 14:59
  • that's a lot of additional editor scripts there. Commented Oct 24, 2022 at 15:00
  • 3
    No, it's the new Stacks Editor. No scripts attached :)
    – Glorfindel Mod
    Commented Oct 24, 2022 at 15:01
  • 1
    There is different tag for that, and many people don't use it. Personally, I don't have high hopes, from the lack of attention, more likely it will be sunset at some point, having too many bugs. (So I don't bother to try it.) (That said, as I don't use it myself, can't vote on this bug report, for good and for bad. ;)) Commented Oct 24, 2022 at 15:04
  • 2
    Probably related on MSO: Blank edit text area on meta
    – VLAZ
    Commented Oct 24, 2022 at 15:22
  • It's the new new Stacks editor, last time I checked we had a visual or markdown toggle, now there appears to be a third option in the top right corner.
    – Erik A
    Commented Oct 24, 2022 at 15:23
  • 1
    @ErikA it's markdown + preview.
    – VLAZ
    Commented Oct 24, 2022 at 15:25
  • Ah, I see that's been added last month, I had missed that.
    – Erik A
    Commented Oct 24, 2022 at 15:28
  • 1
    I cannot reproduce it but also I've seen enough bugs where the functionality is different for different users to not be surprised by this. Sometimes it's caching other times related to a given post or actually a user. So me not reproducing it doesn't mean it doesn't exist.
    – VLAZ
    Commented Oct 24, 2022 at 15:31
  • @Glorfindel the bug on Meta SO has disappeared on my PC, does this one still reproduce? Commented Oct 24, 2022 at 15:46
  • 1
    A similar issue was impacting the Stacks editor on Teams, and it seems like the issue has been fixed there. Are folks still experiencing this issue with the Stacks editor on MSE/MSO, or is it now working for y'all?
    – V2Blast
    Commented Oct 24, 2022 at 18:10
  • @V2Blast I'm not able to reproduce it now, but I've seen different build numbers in the footer throughout the day. When I posted this, it was a 2022.10.24.something build, a few minutes ago it was 2022.10.21.... and now it's 2022.10.24.26681 again. So it seems to depend on which server you hit?
    – Glorfindel Mod
    Commented Oct 24, 2022 at 20:18

1 Answer 1

4

The root cause of this issue was fixed in a release earlier this week.

The bug was introduced during a refactor of how we initialize the new Stacks Editor across various web pages. The intent of this refactor was to reduce the number of invocation paths and standardize on a base set of features to enable (one being the new Markdown Preview mode).

There were subtle differences in how our Teams product and various pages on the public site were using these methods, and this led to a blind spot in our testing with regards to editing content with the new editor.

Moving forward, we will now have the proper tests in place that cover this scenario (among others) and are working to surface the failures earlier in the development process to help prevent releasing regressions like this.

Apologies for the oversight. I'll take two demerits as punishment.

1
  • Teams. It's always Teams. Commented Oct 29, 2022 at 5:38

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .