Skip to main content

Questions tagged [markdown-preview]

Questions about the live Markdown preview of posts as they're being typed.

Filter by
Sorted by
Tagged with
4 votes
0 answers
54 views

Some MathJax expressions incorrectly do not render in the preview, but do render in the actual post

Some math equations do not render correctly in the editor preview. Here's an example of one of them: $$\text{card}(x) = \|x\|_{0} = \lim_{p \to 0} \left( \sum_{k=1}^{n} |x_{k}|^p \right)^{1/p}$$ ...
MilesF's user avatar
  • 41
6 votes
1 answer
132 views

Incorrect rendering in all but answer list

If I visit https://android.stackexchange.com/a/205140/311449, the lists are how I expect them to be - correctly indented: However, that same source code's rendering shall break, should I: ...
RokeJulianLockhart's user avatar
-5 votes
1 answer
168 views

HTML tables are unusable [duplicate]

I want to modify https://stackoverflow.com/revisions/56857772/2#:~:text=http%3A%2F%2F%20www.%20example,user%20%40%20example.com Source The following **bold** parts of URLs *may* be case-sensitive, ...
RokeJulianLockhart's user avatar
3 votes
1 answer
122 views

Post formatting is not accurate for numbered lists of code blocks. Is this a bug?

Compare the way this list looks in the post versus the screenshot of the preview: text: 1. { label: `Baz ${x ? n1 : n2}`, kind: "B", } satisfies B, 1. { label: `Baz ${x ? n1 : n2}` ...
Daniel Kaplan's user avatar
5 votes
0 answers
71 views

Automatic URL parser is wrong (discarding character after URL)

When using the part for https://dba.stackexchange.com/q/330357/272354: in a question, the trailing colon is discarded. IMHO it should be obvious that the colon cannot be part of the URL (link), so it ...
U. Windl's user avatar
  • 457
2 votes
0 answers
77 views

Markdown preview rendering difference when linking the file protocol

Code: From the [weakref documentation](file:///usr/share/doc/python3/html/library/weakref.html): Expected result: link may or may not be active, but the markdown should parse. This works in the ...
Luc's user avatar
  • 400
2 votes
0 answers
57 views

URLs in double quotes are not resolved [duplicate]

There seems to be a bug inasmuch that there is a disparity between the auto-resolving of Stack Exchange URLs within double-quotes contained in posts in normal viewing mode and in edit mode. Example (...
Greenonline's user avatar
  • 4,472
10 votes
0 answers
171 views

Why don’t we see a preview of the bounty message?

I'm wondering why we don't see a preview of the bounty message. In one of my questions, if the bounty message was in the main post; the second link; i.e., the following would show only the following,...
Arbuja's user avatar
  • 201
4 votes
1 answer
111 views

MathJax preview renders slowly and improperly

When writing expressions in the body with MathJax on the Mathematics Stack Exchange site, the preview is sometimes immediate, but oftentimes it takes maybe a good five seconds to render. In the latter ...
Lenny White's user avatar
8 votes
0 answers
99 views

Missing a backtick from Markdown table in preview was well rendered, but not server side

Related: https://askubuntu.com/a/1464175/93706 In the table below, 1{print} is missing its closing backtick. The preview handles this well by having it render as plain text instead of code but when ...
Gilles Quénot's user avatar
4 votes
1 answer
252 views

MathJax escape sequences don't work

The equation $x = \{y\}$ is supposed to render like this x = {y} but instead in the preview pane it looks like this x = y. The escape sequences for curly braces, \{ and \}, do not render correctly. ...
NikS's user avatar
  • 157
5 votes
0 answers
112 views

Non-space characters following an SE shortlink aren't shown in preview

Example: The : isn't shown in the preview. You can test yourself with the following: "Failed to upload image; an error occurred on the server" is back: test 1 "Failed to upload image;...
Franck Dernoncourt's user avatar
3 votes
0 answers
129 views

MathJax processing issue - Strange behavior in the editor of "\:" in a formula

I noticed that in some posts, the code of the equations ends with "\:.", but nor "\:", nor ":" themselves appear in the rendered equation (see, e.g., this answer). ...
mma's user avatar
  • 149
5 votes
0 answers
118 views

The preview for a question is different from the view of the question

This is not a duplicate of Block quote handling mismatch between preview and post. The questions are somewhat similar in that the preview is incorrectly parsing the Markdown, but from both a ...
whoisit's user avatar
  • 493
6 votes
0 answers
86 views

`'%` breaks hyperlinks in Markdown preview

'% breaks hyperlinks in Markdown preview. Example: The link works once the edit is saved: Experiment below: https://example.com/an'%20example
Franck Dernoncourt's user avatar
17 votes
1 answer
322 views

Tables just became broken in Markdown preview

I just tried to insert a table while writing a post but it appeared broken in the preview. I used the basic example shown in the "formatting tips" to confirm: | A header | Another header | | ...
41686d6564's user avatar
  • 15.2k
22 votes
5 answers
471 views

Stacks Editor Markdown preview mode is now available

Following the alpha release of the Stacks Editor, we got lots of feedback (including three out of the top four answers on the post, as well as other answers below and many comments) asking for a way ...
Yaakov Ellis's user avatar
  • 63.4k
12 votes
0 answers
52 views

Tags not rendered in preview while editing Help Center pages

Moderators are able to edit the Help Center page What topics can I ask about here? on their site. This uses the standard post editor, but it does not render tag links (e.g. [tag:support]) in the ...
Glorfindel's user avatar
  • 253k
3 votes
1 answer
75 views

Parenthesis's for numbered lists in posts with indented code not working in the live Post

When CommonMark was adopted, it added support for numbered list that use 1) as the markdown. I was looking at this answer from 2009 on Stackoverflow and saw that it contained "1)". Before a ...
Timothy G.'s user avatar
  • 2,657
4 votes
0 answers
48 views

Snippets in nested list items break nesting in post preview

Similar to "Why aren't runnable code snippets formatted correctly within lists?" (which appears to be resolved), when a snippet is in an item in a nested markdown list, it breaks the nesting....
outis's user avatar
  • 172
5 votes
1 answer
138 views

Block quote handling mismatch between preview and post

Noticed on my answer to a question on BGSE, the preview and the posted answer, the block quote is handled differently: This is the markup for my rules quote: Here is the preview that shows below the ...
Andrew's user avatar
  • 571
3 votes
0 answers
78 views

Markdown tables with unmatched backtick \` should either not show as a table in preview or show correctly after preview

I spotted a discrepancy between Markdown preview and posted questions. This discrepancy also holds for answers. When using unmatched backticks ` inside a table cell, like in following source: |header1|...
user2987828's user avatar
  • 1,620
4 votes
0 answers
104 views

MathJax inconsistency between preview and rendered post

I cannot show it here or in the Sandbox directly since there is no MathJax on Meta.SE. There is a Sandbox in Cryptgraphy Meta that one can test there; just click edit and see the difference. The ...
kelalaka's user avatar
  • 600
2 votes
0 answers
40 views

Quotes prevent auto-linking Stack Exchange question URLs, but the preview doesn't reflect this? [duplicate]

Compare this preview of editing a post (the same is true when writing): With the results: Can this get fixed at some point?
AncientSwordRage's user avatar
3 votes
0 answers
83 views

Markdown preview in suggested edit and post does not match

This is the post: Install Windows 10 alongside Ubuntu 18.04 The post looked like this before I suggested an edit: I suggested an edit: https://askubuntu.com/review/suggested-edits/1191605 If I look ...
Random Person's user avatar
15 votes
0 answers
202 views

Incomplete table Markdown causes preview to appear fine while it's broken when posted

A usual one line table has the below syntax: |this is one line table| |----| and render as: this is one line table If we omit the vertical lines: |this is one line table| ---- It is rendered the ...
kelalaka's user avatar
  • 600
17 votes
0 answers
390 views

Some Markdown tables incorrectly omit an entire column in the rendered post, but display correctly in the preview

This is not a duplicate of the following posts: Markdown table preview does not detect missing blank line before table header - that question is reporting a different issue, a problem with tables ...
Larnu's user avatar
  • 1,009
4 votes
0 answers
113 views

At least one diacritic displays correctly in the editor preview, but it doesn't in the rendered post in Firefox

I was just mentioning in another post that typesetters and typographers have been dealing with diacritics for a long time and it isn't hard to get to them. I was delighted to discover that my example, ...
JBH's user avatar
  • 3,061
1 vote
0 answers
43 views

Table nested in a list item renders in preview, but not when saved [duplicate]

I have just edited this answer. My edit added markup like this: list item | a | b | |:--|:--| | 0 | 1 | | 2 | 3 | The above renders as a table in preview, but not when the answer is saved.
user3840170's user avatar
  • 4,078
2 votes
1 answer
76 views

Unordered list is shown as nested in the on-site rendering but flat in the post editor

I use Chrome (latest version), and there is an obvious bug. Look at this post. Click to "edit" that post and without making any changes, just look at that post how it looks like in the &...
T.Todua's user avatar
  • 606
4 votes
1 answer
84 views

Lists using #) instead of #. break on render, but not preview, for this old post [duplicate]

This question looks like this in the editing preview: Here the #) list formatting works. But when the question renders on-site, it looks like: The #) list has lost its formatting and shows up as ...
bobble's user avatar
  • 8,304
11 votes
0 answers
93 views

Period (.) after a link renders after the link in preview, but as part of the link in the rendered post, when there are bold/italic markers

This is not a duplicate of this similar, much older bug report, as the Markdown renderers have changed since that report (as a result of the CommonMark transition), and that report was marked ...
Sonic the Anonymous Hedgehog's user avatar
2 votes
0 answers
120 views

At least apostrophes now do not always preview correctly when an internal link is used [closed]

Link to submitted post I searched and I do not think it was reported. When an internal link is used, at least (possibly other characters are impacted) apostrophes now do not* render properly in the ...
ymb1's user avatar
  • 5,669
5 votes
0 answers
76 views

Question URL with quotes displays the actual question title during the edit preview, but not when the edit is saved

The Space SE question What have astronauts used rolls of Kapton tape for? originally looks like this to me: Enclosing the URLs in quotes prevents the replacement of the URL with the actual question ...
uhoh's user avatar
  • 6,396
5 votes
1 answer
81 views

Markdown list rendering mismatch between preview and actual post

I was browsing a Stack Overflow question and in an answer there is an ordered list, but it was written using ) instead of . so I tried to edit it. When in click edit the list was rendered correctly as ...
Karthikeyan's user avatar
11 votes
0 answers
89 views

Table Markdown content in a question breaks only when posted [duplicate]

A user on Puzzling.SE reported this apparent bug: This is what it looked like in the preview thing in the edit mode, Then, this is what it looked like in question. We already know that a broken ...
Bubbler's user avatar
  • 926
15 votes
0 answers
101 views

Show a preview of the title when editing/asking - at least on the MathJax sites

When you are asking a question - or making a suggested edit - you can see the preview of the post, but not a preview of the title. This does not matter that much on the sites without MathJax - after ...
Martin's user avatar
  • 15.2k
10 votes
0 answers
144 views

Markdown Table Display Bug

I just noticed this answer that got bumped up recently on RPG SE. The editor was trying to replace a formerly MathJax-based table with one in Markdown, which is fine. But the table isn't working at ...
Billy Mailman's user avatar
5 votes
1 answer
101 views

Incorrect preview of fenced code block within an ordered list

The preview for a fenced code block within an ordered list: This is the actual result after posting: The fenced code block turned into inline code! The preview is wrong. 1. scheme (doc id: 1 title: &...
Flux's user avatar
  • 749
26 votes
0 answers
632 views

Markdown table preview does not detect missing blank line before table header

When I edited an answer on Electrical Engineering Meta to add a second markdown table, both the first and second tables rendered correctly in preview, but the second table does not render. I've waited ...
MarkU's user avatar
  • 369
4 votes
0 answers
468 views

Markdown rendering: Trailing backslash for line break is incorrectly included in URLs but works in preview

I have found a bug with the Markdown renderer which causes a difference between what the preview shows and how it is being rendered after posting. The issue appears when attempting to use a forced ...
poke's user avatar
  • 2,454
22 votes
0 answers
303 views

Markdown preview doesn't match post

What I wrote: | Road class | [Syntax explanation](https://sites.google.com/site/roadnumberingsystems/home/general-information/legend) | | ----------------------------------...
Franck Dernoncourt's user avatar
8 votes
0 answers
71 views

Link in quotes rendered as title in edit preview mode but as URL in the rendered post

It looks like links to questions within quotes are being rendered with the question title in the edit mode preview, but as a URL in normal viewing. Given the following question Markdown: Testing some ...
M. Justin's user avatar
  • 1,146
6 votes
0 answers
128 views

Link works in "preview", but not when posted

Everything works correctly in Chrome, but in Firefox, I'm seeing the following problem: Both this and this answers link to http://www.tau.ac.il/~kantor/QUIZ/96/A01.96.html But the link works ...
user avatar
5 votes
0 answers
77 views

Formatting tip says 4 spaces are needed for nested lists when it appears to be 3

It looks like I was able to make a nested list by using 3 spaces (and then 2 spaces for each additional nested list), even though the formatting tip says "4 or 8 spaces" are required. See ...
Cave Johnson's user avatar
  • 6,080
11 votes
1 answer
232 views

Question and answer preview is wrongly rendering some Markdown

As you know, an equal sign (=) under a line means header formatting in Markdown (see Markdown Help, for those who don't). The text below: Example has one = underneath it, but with a =) it looks like ...
Ollie's user avatar
  • 26.9k
8 votes
1 answer
150 views

"About me" preview wrongly renders some Markdown

When I edit the "About me" section on any of my accounts I see this: Under the "About me" box we can see exactly what I would like to display in my "About me" sections. ...
rokamama's user avatar
  • 191
12 votes
0 answers
48 views

Preview ignores leading whitespace

Markdown source: flush left  indent   more indent Renders correctly as: flush left  indent   more indent But edit this post, and notice that the leading whitespace is ignored in the preview:
Adám's user avatar
  • 11.4k
5 votes
1 answer
92 views

Bug within text editor or front end at all

In a question on Security.SE, I've found a possible bug. The left side of the screenshot is how it looks on the front end of the site, and the right side shows how it looks when editing. You might ...
T.Todua's user avatar
  • 606
9 votes
0 answers
66 views

URL preview doesn't match what's rendered

In this question, this url -- https://en.wikipedia.org/wiki/N%C4%ABlaka%E1%B9%87%E1%B9%ADha_Dh%C4%81ra%E1%B9%87%C4%AB -- looks like this in the preview ... ... and like this in the posted question ......
ChrisW's user avatar
  • 10.5k

1
2 3 4 5