4

I recently upgraded my iPad to iOS 8.0.2. I'm running version 1.1.0.124 of the iPad app. Whenever I open the app it tells me to update to 1.1.0.127. I tap update, and opens a certain link in Chrome. I tap install ... and nothing happens. Before upgrading to iOS 8, it would update just fine.

Currently, I have removed the app from my iPad but am unable to re-install it.

  • 1
    Try removing the old version first. – Shadow Wizard is Ear For You Sep 29 '14 at 11:36
  • @ShadowWizard I removed both the iPad and iPhone versions, but it's still not working, so now I don't have any SE app available. – Scimonster Sep 29 '14 at 12:06
  • Well, it's not like you could use the old version (it requires to update) but yeah, this is a major issue. – Shadow Wizard is Ear For You Sep 29 '14 at 12:07
  • 1.1.0.127 is the beta app isn't it? Try installing the "real" app from the App Store, until this bug is fixed. – Shadow Wizard is Ear For You Sep 29 '14 at 12:08
  • @ShadowWizard I reinstalled the iPhone app from the store, but it's not the iPad one. – Scimonster Sep 29 '14 at 12:15
  • Oh, didn't know that. And no app for iPad in the store? – Shadow Wizard is Ear For You Sep 29 '14 at 12:19
  • No, it's still in beta. meta.stackexchange.com/q/239250/259693 – Scimonster Sep 29 '14 at 12:22
  • Sorry then, thought the iOS app for iPhone also works on iPad and this one is just with extra features. :( – Shadow Wizard is Ear For You Sep 29 '14 at 12:23
  • It works, technically, it's just made for much smaller screens. – Scimonster Sep 29 '14 at 12:24
  • OK, I tried pinging some devs, hope they'll have a look soon. :) – Shadow Wizard is Ear For You Sep 29 '14 at 12:28
  • Thanks for helping out. :) – Scimonster Sep 29 '14 at 12:31
  • @Scimonster after you tap install, could you go to your home screen and verify whether the app is getting installed? (It looks like iOS won't send you to the homescreen automatically anymore) – Arie Litovsky Sep 29 '14 at 13:09
  • @ArieLitovsky No, it's not. I checked that thoroughly. – Scimonster Sep 29 '14 at 13:11
  • @Scimonster could you try opening the link in Safari and check? You could either disable Chrome from the Setting App -> Stack Exchange -> Disable Chrome. Or you could copy it from the invite e-mail. Chrome is working fine here, so I'm trying to eliminate some causes. – Arie Litovsky Sep 29 '14 at 13:19
  • @ArieLitovsky Not working from Safari either. – Scimonster Sep 29 '14 at 13:25
6

It's a bug with iOS 8, enterprise distribution and bundle identifiers.

SE have changed the bundle identifier as discussed in chat in the plist to append .ios8fix and now it appears to work.

I've posted an answer on Apple.SE:

This appears to be a bug with enterprise distribution in iOS 8. If you updated to iOS 8 and had an app with the same bundle identifier installed (i.e. the same app) then you'll be unable to install the app.

A workaround is to change the bundle identifier in the distribution plist. This doesn't require the actual bundle identifier of the app to change, just the distribution plist. Alternatively, you can wait until Apple fixes it.

  • changing the plist file and appending .ios8fix does fixes the problem but somehow it is installing older version of the app(i know older cz it is familiar) which starts crashing. and reinstalling again fixes it. – Abhijeet_dce Nov 23 '14 at 15:04

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .